Wie ben ik...

Hoi, leuk dat je komt kijken bij mijn astroschool!

Ik moet hier nu een stukje schrijven over mezelf… hoewel het geschreven woord mij niet moeilijk afgaat, is het schrijven over mezelf wel een soort hobbel. Maar het moet, dus hier gaan we dan: ik ben Désirée van Zoomeren en doe sinds mijn 17e jaar vrijwel dagelijks aan astrologie. Het begon in een hippiejurk in de commune met wat zweverige boekjes maar groeide al snel uit naar het meer serieuze werk. Begin jaren '80 ben ik een opleiding gaan volgen bij Karen Hamaker Zondag in Amstelveen. Ik slorpte iedere les op en werd bijna obsessief. Niet alleen waren de lessen van Karen zo boeiend maar via haar kwam ik ook in aanraking met de psychologie van Carl Gustav Jung. Met mijn achtergrond als maatschappelijk werker sprak de psychologische astrologie mij enorm aan. En dat doet het nog steeds elke dag!

Inmiddels maakte ik horoscopen voor mensen en had een druklopende praktijk. Echter, door de kennismaking met de psychologie van Jung zag ik echter ook het gevaar van projectie dat astrologen lopen. Immers, het is een onbewust proces om de eigen blinde vlekken te projecteren in een horoscoop van een ander. Ik kon toen niet langer horoscopen maken en bedacht om dus mensen te leren om een horoscoop te maken en vooral te duiden. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en maak ik wel weer persoonlijke astrologische adviezen (Astrologisch advies).
Eind jaren '80 ben ik cursussen gaan geven in mijn toenmalige woning aan de Schoolsteeg. Gedurende 7 jaar heb ik cursussen astrologie beginners 1 & 2, gevorderden 1 & 2 gegeven maar ook tarotcursussen en workshops dromen. De leerlingen op de cursussen astrologie vonden mijn tempo – ik ben een Ram – dermate hoog dat ze na 2 cursussen kozen voor 10 lessen enkel oefenen dit gebeurde ook na de 2 gevorderdencursussen. Uiteindelijk ga ik dus 6 opeenvolgende astrologiecursussen van elk 10 lessen geven.

Na 7 jaar werd er een café gekocht en kon ik niet langer 's avonds lesgeven. Het café ligt alweer ver achter me en ik heb daarna vele jaren (met astrologieboeken onder mijn arm) als reisleider gewerkt en gewoond in Azië. Inmiddels zijn er moderne media onstaan en geef ik de cursussen nu via het internet.

Hier een foto van mijzelf. Het haar wisselt nog wel eens van lengte en kleur en dat geldt ook voor vorm en gewicht maar de rest blijft heel herkenbaar.

Mijn benadering van astrologie is modern en wetenschappelijk. In de lessen zullen geen vorige levens behandeld worden evenmin zaken als karma of andere esoterische zaken. Ben je wel geïnteresseerd in dergelijke zaken is dat geen probleem maar voor mij is astrologie een hulpmiddel om greep te krijgen op het eigen functioneren en de dagelijkse problemen met onze omgeving. Psychologisch inzicht in hoe we zo geworden zijn zoals we zijn en hoe we met onze partner, kinderen, ouders of collega's om gaan en vooral hoe we dit kunnen verbeteren.

Tot slot hieronder mijn horoscoop en rest mij te zeggen dat ik jullie graag op het internet tegenkom als cursist, hopelijk tot dan,

Dees.