Cursus Astrologie Gevorderden 1

We gaan in deze cursus van 10 lessen allereerst een horoscoop stap voor stap duiden aan de hand van alles wat we in de beginnerscursussen geleerd hebben.

Dan gaan we kijken naar relatieastrologie. De vergelijking van 2 horoscopen, de Synastrie en de relatiehoroscoop, de Compositie, komen uitgebreid aan de orde. We kijken naar moeder en kind, werkgever en werknemer en er is ruimte om vele persoonlijke relaties te behandelen.

Hieronder een stukje tekst uit deze cursus:

Uitwerking horoscoop:

We gaan nu iedere planeet en ieder huis apart behandelen. We gaan – als het ware – de meubels in het huis zetten.

Het beste kunnen we beginnen bij de ‘uitgangen' van de horoscoop omdat deze levensgebieden erg herkenbaar zijn voor de persoon. Immers, het Mc of 10e huis geeft onze maatschappelijke identiteit, rol en ambitie weer en de Ascendant of 1e huis laat zien hoe we in eerste instantie geneigd zijn te reageren op prikkels, impulsen en indrukken van buitenaf.

We starten met het Mc (het 10e huis) en kijken eerst welke belofte dit huis in zich draagt. Dat wil zeggen dat we kijken naar planeten in 10 maar ook in hun rol als huisheer. Aspecten op het Mc of Ascendant behoren ook tot de belofte.

Voorbeeld:
Mc vierkant Zon
Mc vierkant heer 11
Mc conjunct Maan
Mc conjunct heer 10
Mc vierkant Neptunus
Mc vierkant heer 6
Uranus in 10
Heer 5 in 10
Uranus conjunct Mc
Heer 5 conjunct Mc
Uranus vierkant Zon
Uranus vierkant heer 11
Heer 5 vierkant Zon
Heer 5 vierkant heer 11
Uranus conjunct Maan
Uranus conjunct heer 10
Heer 5 conjunct Maan
Heer 5 conjunct heer 10
Uranus vierkant Neptunus doen we niet want dat is een generatiegegeven dus…
Uranus vierkant heer 6
Heer 5 vierkant Neptunus
Heer 5 vierkant heer 6

Vergeet nooit dat een eventuele aspectconstellatie ook speelt met huisheren.

Dus een t-vierkant Uranus vierkant Zon, Zon oppositie Neptunus en Neptunus vierkant Uranus is ook heer 5 (Uranus) vierkant heer 11 (Zon), heer 11 (Zon) oppositie heer 6 (Neptunus) en heer 6 (Neptunus) vierkant heer 5 (Uranus).

Bij een aspectconstellatie moet je niet vergeten welke planeet apex is en dus is er ook een huisheer apex. Nemen we het t-vierkant zoals hierboven in het voorbeeld dan is Uranus de apex dus heer 5 (ook Uranus) is ook apex.

Verder staat Uranus in dit voorbeeld in elevatie – dat staat ook op ons lijstje – dus heer 5 staat ook in elevatie.